Isten kormányozza
Hallottuk, hogy hazajött.
Úgy tettünk, mintha aludnánk.
Rálépett a legóra, felordított:
- A kurva anyátokat!
A mosogatóba esett.
Szétszedtük.
Hajak, büdös, fekete trutyi.
Anya a széken ült és sírt.
Kortyogó vízhang, szürke padló nézés.
Gyászoltunk.
A fülbevaló nem lett meg.
- Nem néztek TV-t, de nem ám!
Dühszag.
- Kikapcsolom a francba!
Lefeküdtünk.
Úgy tettünk, mintha aludnánk.
Gyűlöletszag.
Később álmodtam.
Alfa Holdbázist.
A megromlott túrós tésztát néztük.
Fájt, hogy nem ettük meg időben.
Anya a széken ült.
Szürke padló nézés.
Gyászszag.
Az iskolakapu kiköpött minket.
Az osztálytársak előrébb, aztán mi.
Visítás.
- Hülye faszkalapok! -
ordította valaki.
Aztán fagyiztak.
Mi nem.
Megállt előttünk egy autó.
Kiszállt a sofőr és felüvöltött:
- A jó kurva anyját, már megint cseréljem!
A kerékkel vesződött.
Néztük az ablakból.
A pap bácsi azt mondta hittanon,
Isten kormányozza a csillagokat, hogy össze ne ütközzenek.
Azt mondta, papot farag belőlem.
Nem jártam többé hittanra.
Olyan kis foltos volt, kiszaladt az útra.
Elcsapták.
Lapáttal felkapartam a maradékot, a bele kívülre fordult.
- A jó kurva anyját!
Mormogtam.
Poharak, üresek.
Töltés, ürítés.
Mint katonakoromban.
Hazamentem, dülöngélt az árnyékom.
Ráléptem a kibaszott legóra.
- A kurva anyátokat!
Úgy tettek, mintha aludnának.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-05-21 09:42:55
Utolsó módosítás ideje: 2018-05-21 09:42:55