Nem jön
mit ért a homályos utalásokból
kotnyeles álmok tavain úszó döglött képekből
romlott ízekből és savas habokból?
folyton megszakadó vonalak rendezetlenségeiből?
aranyhalak pikkelyeiket vedlik
szemeik apró kis pöttyök
látod a napsütés halványodik és elmúlik
mint a láz
alig tükröződik vissza
hol hordod tiszta ruhád
a jelek mint hangüzenetek csavarodnak
szétmosott hangok csupán
nem állnak össze egységgé
megfejtenéd de már
elmerültek a fodrozódó ködbe
csak üres hálók maradtak
vedlett fakó pikkelyek
csónakodban ülsz
kialszik pipád parazsa
és elvékonyodva oszlik el
a kifújt lassú, kék füst
megszáradt lábadon a mézga
fölreppent a csinos kis lepke orrod hegyéről
a hajnali sarló alatt megdörzsölöd szemed
és nem jön a dzsin
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-05-19 09:56:08
Utolsó módosítás ideje: 2018-05-19 09:56:08