készenlét
ébredés előtt
a fekhely legtávolabbi sarkába
kuporodik
mert pirkadattól vonulni kezdenek
mind a kikiáltók
éktelen csörömpöléssel
aztán
naphosszat vacoghat
bekapcsolja hát a csendet
rögzíti aurájában
most akkor némaság
odavonszolja a homályt is
mint nagy szárnyas állatot
kiteríti
karjai evezőtollak
megkeveri a sötétet
föl sem tűnik, hogy az ágylábak
köré csavarodott közben
ez az átkelés
ezek már a folyó örvényei
hajlékony a test, de az ár
csaknem kitépi a körforgásból
nincs mód az elrugaszkodásra
cölöpökhöz láncolja magát
hátrakötött kezekkel tapasztja
merev tekintetét a mennyezetre
csúszott ablakrésre
így várja az angyali kürtöket
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-04-12 20:28:39
Utolsó módosítás ideje: 2018-04-15 19:34:48