én, a számhalmaz
Egy nagydarab, érett hús,
mi büszke létem tartja.
Csak egyszerű számhalmaz
van belém kódolva.
Érik gyerekségemben
a felnőttlét, s a lázas
szerelmes éjszakákon
semmi sem agyonmázas.
De tanulható a szó,
s szükségesen kimondható.
Megkeveredett számok
tömegében rothadó
a hús, amely
(vérrel kevert méreg kering ereimben,
lerakódott düh és ellenségeskedés,
patkányok lyukában araszolt lelkem,
világosságot látott, hogy ne tespedés
legyen a mindennapos éhen vett bérem)
erős szívvel, készakarva
összetör minden láncot,
s a számokat is vele együtt,
mi eddig összetartott.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-03-28 17:18:20
Utolsó módosítás ideje: 2018-03-28 17:18:20