kesztyűk időutazása
kezem a meleg cserépkályhán
vörösek fájók
potyognak könnyeim
hiába szólt utánam anyám
hogy húzzak kesztyűt
utánam szólt egyáltalán?
vagy nem is volt otthon
még a savanyítóban
toporgott a fekete gumi-
csizmájában nedves nylonköténnyel
maga előtt
és az ő keze is fázott?
vagy a sparhelten melegített vízben
a vájdlingban kotorászott
az elmerült villák után
keserű nótákat dúdolva, hogy ne
lássam a könnyét?
apám a szánkót rázta az ajtó előtt
nem hozta be – havas volt
nem is fért volna
csak a demizson bort
Bandi bácsi kocsmájából
én az úton Pisingert majszolva
figyeltem a hóesést
volt kesztyűm egyáltalán?
most több is van küldhetnék
párat vissza a múltba
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-03-07 08:50:57
Utolsó módosítás ideje: 2018-03-07 08:50:57