Eszme 33 Szilánkok
Köszöntő
Ennyi meg annyi évesen,
Mosolyt kacsintok szélesen,
Virág, mit küldök, szóvirág,
Túl messzi még a túlvilág.
Krisztusi kor mi felköszönt,
Túlélted már a vízözönt,
Vár Rád még néhány Góliát,
Remélhetsz fényes glóriát.
Munkában
Ifjonti elmét gondozol,
Válladon közjót hordozol,
Másokért tenni létezel,
Emberi szépszót éhezel.
Pihenés
Könyvek és filmek, hangjegyek
Súgják, hogy „Mindig jó legyek”,
Gátőr, és bakter elkísér,
Ne adj fel semmit presztízsér’.
Otthon
Festék tarkítja házadat,
Nem hámlik már a lábazat,
Kertedben nyíló mézmező,
Lélegzik minden létező,
Süllyedő napfény centiken
Kutyád, vakondod, elpihen,
Árnyak közt holdfény sündörög,
Vödörben kóbor sün zörög.
Barátság
IQ-d és szíved XL-es,
Nexusunk mégis pixeles,
Kábelünk végén éter ül,
Űrbe szórt hangunk szétterül.
Ars Poetica
Születtél, élsz, s majd elsimulsz,
Légy úgy, hogy soha nem pirulsz,
Minden, mit tettél: Tenmagad,
Testetlen Eszméd fennmarad.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-03-05 11:40:43
Utolsó módosítás ideje: 2018-03-05 11:44:16