Érkezés
Jó volt látni
a feltámadó szélben
az arany és kék zászlókat,
az utcán földön fekve hallgatni
gyorsuló szívdobbanását
a némasági fogadalmat tett
ősfehér köveknek.
Nem kellett szólniuk helyettem,
mert harsogott felettünk az ég,
s nevetve rohant a tömeg
az ujjongó városkapu elé
kendőket, pálmaleveleket dobni lábaihoz
ki szamárháton érkezett,
s csendben lett király.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-01-21 18:21:43
Utolsó módosítás ideje: 2018-01-21 18:21:43