iskolai fogalmazvány
leesett az első hó
megírtam, hogy hogy örültünk
orrunk nyomva ablakhoz
két kislány és egy fiúcska
ott a Kisdomb, induljunk
édesanyánk reánk adott
minden "rongyot", ami volt
meg ne fázzunk, el ne essünk
puha volt a vizes hó
piros arccal újra s újra
felhúztuk a vén szánkót
lesiklottunk újra s újra
recsegett a "fa-jankó".
elfáradtunk, át is áztunk
bekuckóztunk ernyedten
meleget lehelt a kályha
forró tea bögrében
nem is mélyről párolgott
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-01-16 19:20:38
Utolsó módosítás ideje: 2018-01-17 15:23:43