éji mese
Hajnalcsillag: fény az égen,
Áldott napfény hová tűnt el?
Elbújt kicsit, ne búsuljál,
Éji csillag a nappal hál.
Ha végre a reggel eljő,
Kisüt a nap, arcán felhő,
Sötét felhő, záport hozó,
Zokog az ég? Mi a manó?
Ne féljetek, kisemberek,
Nap szeméből nem könny pereg,
Apró csillagokat hullajt,
Ajándékul földlakóknak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2018-01-08 22:00:12
Utolsó módosítás ideje: 2018-01-08 22:00:12