Bak Rita
Kibírjuk Szilveszterig
Már most tele minden
csillogó girlandokkal,
zavar ez a korai ünneplés,
ez az elsietett, agyonvilágított,
korai ünnepidő.
A nullvonalon érzem magam,
még nem kezdődött el,
az oda nem illőt ki kéne törölni.
időben felállítani
egy igazi karácsonyfát,
nem különlegeset,
hanem az igazit,
jó időpontban,
nem azért,
hogy tisztázzunk,
hogy jóvátegyünk,
hanem azért,
hogy egy napra ne a gesztusok,
mimikrik mosolyogjanak ránk,
hanem valódi arcok,
hogy mondhassuk,
megéri, van tovább,
kibírjuk szilveszterig,
sőt, azután is.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-12-12 12:11:26 Utolsó módosítás ideje: 2017-12-12 12:11:26
|
|
|