Bakancslista
ki rakja sínre a félrelökött mozdonyt
korgó gyomrokba szenet ki lapátol
pincék mélyére ki viszi le a lámpást
üres homlokra ki ró lángbetűs igét
ki törli le az arcok lilaságát
ki köti gúzsba a lendülő kezet
bűzös roncsban ki látja be az embert
korhadó lábujjról a fagyást ki öleli le
harangot ki kondít egy másért
ki morzsol kősziklából könnyet
ki aratja ocsúvá a serdülő vihart
meztelen királynak ki ad végre ruhát
s ki oltja be csőrében tartva
a szánalmat a fészekaljba?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-12-11 17:53:41
Utolsó módosítás ideje: 2017-12-11 17:53:41