A belátás kilátástalansága
„A hóban dermedt rigófütty”
(P.J.)
Hiába a mondvacsinált tudás
a másfelé fordított tekintet
konokul szembeszökik
a makacs tényektől kitakart valóság
feneketlen sötét van
[Mindenhol sehol
nyelve nincs testet ölt
fénytelenül megvillantja magát
a mivoltában öntudattól fosztott kép
telen: bomlott kelyhű lelkivirág: nyílik
s felmagasztalt porzójával
szeplőtelen szeplőket szór szerteszét
majd hátrahagyva öröksége
vérnyomatát a pillanatban
könnyű szívvel eltűnik]
és a mélységmámor bódulatában
senki nincs aki
széthúzza a függönyt ablakot nyisson
sarkig tárná az ajtót vagy ne adj isten
felkapcsolja a villanyt –
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-11-21 13:29:29
Utolsó módosítás ideje: 2017-11-21 13:29:29