A Holnapot elérni
A Holnapot el kell még érni.
Azt a Holnapot, mit régtől annyian vártunk
a kannibál-ős
a honfoglalók
a lovagkor
a szeneslegények
- később Simonyi Imre
s a Berlin-bári úri utcalányok
A Holnapot, mely más nekem
mint nektek
és mint akárki másnak.
De mégis ugyanaz a Holnap.
Csak bennem halk D-mollban szól,
benned kiáltva,
Ő is hallja és acél csörömpöl.
- a koldus pénzszínűnek látja -
Valamikor még bekopog hozzánk
a régi mesék Óriása!
- félek, hogy akkorra én már
csak konstatálom létezését
Alkonyodó kedvem messzi tájakat idéz
kék fákkal benőtt új kontinenseket
zöld-arany hullámok között
ahogy elmerülnek
elmerülnek -
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.