piros-fehér csíkos dobozkalap volt rajtam
a piros szalag a homlokodba hullott
piros-fehér csíkos volt a ruhám is.
fejed az ölemben.
kérdeztem ugye így marad végig
de aztán láttalak elbiciklizni
az erdő melletti földúton
te is piros-fehér csíkosban voltál
de volt benned néhány csík kék is
hogyhogy ezt korábban
nem vettem észre?