A régi ösvényeket
por lepi, havazza,
megfakult zöld fonnyad,
illat leng: lavazza.
A kertet, hol sok virág…
a feledés járja át,
ősz ajtaja zárja
a szándék horizontját.
Köd lepi be a lépted,
egyedül vagy és félsz,
veled szemben a cél –
keresztje füst-acél.
S ha nyilad eltalálja,
elhiszed, hogy hátha...