De JÓ, HOGY JÖN RÁM A HIDEG
Drukkolsz nekem, hogy leszokjak rólad,
s én leveszem félig lucskos
lebernyegem.
Felveszem, mi porladni hagy,
Isten irháját, s a felmérhetetlent,
felveszem, ki hulladékgyűjtőkben kurkászik a jogcímért,
s az általános hosszúságú jajveszékelést,
a feszítővasat, a züllést, amit mirhával töm ki az elszámoló-lap,
felveszem a polgári engedetlenséget, mutasson valami újat, egy nemrég kiásott
múmiát, egy dobhártyát, amint végigszánt
a még ki sem kelt palántákon,
felveszem a pajzsot, hogy ne döfhessen át a kardok kardja,
mert a záptojások égből pottyantott, girhes tevék,
mert én számba veszem azt is, aki gőgicsélt, -
biztatsz arra, hogy ellened haladjak,
s nem csippentesz le morzsát a halaknak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-08-08 09:50:27
Utolsó módosítás ideje: 2017-08-08 09:50:27