Számvetés-féle
A számvetés ha elkerülhetetlen,
már nagy hiba is halogatni azt,
számot kell vetni bármilyen kegyetlen,
nem kapunk érte semmilyen vigaszt.
Akit az élet nem jelölt ki még,
hiába féli, közeleg a vég.
Aki már majdnem nyolcvan évet átélt,
azt az Isten sem erősítheti,
az élelmes sem veheti a másét,
múló életét bárhogy szereti.
Fel kell hát készülni, hagyni időt,
ha hallod; kérem a következőt!
És akkor vége lesz, jön a számvetés,
zavaroghat a lelkiismeret.
Miből jutott sok, és miből volt kevés,
kit erősített isteni kenet.
Most sietni vagy oldalogni már
értelmetlen, mert kinyílt a határ.
2017. június 21.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-07-10 02:14:17
Utolsó módosítás ideje: 2017-07-10 02:14:17