Nem segíthet senki.
Hiába szeretnél.
Minden feltételes
módban marad.
Legalább szereztél
egy jó pontot
a lelkiismeretednél.
Kultúrember sose leszek,
csak rám jön az írás,
mint a szükség.
Nem vigasztal,
hogy van valamim.
Nem kér,
nem is ad kenyeret.
Ha magam rágom,
ha téged,
végül úgyis
kijelentéssé szelídül
a vadregény.