Fájdalomtetoválások
Kádba bedőlve félrészegen,
azokon merengek, akik
megbántottak, szóval vagy
cselekedettel, jéghideg
tekintettel néztek rám,
megbocsátás helyett.
Rátok gondolok félrészegen,
rátok, akik megtanítottak kiforgatni
az igazságot és fekete – fehérbe
öltöztetni az élet dolgait.
Rátok, akik elmondtátok, hogy kell
az összes hazugságot
önvédelembe csomagolni miközben
folyton megbocsátásról
papoltatok negédes modorban
a TV elől.
Rátok gondolok félrészegen,
miközben a sírástól átázott
orromat törölgetem. Magam előtt
látom barnáskék megkeseredett
szemeiteket, amik ájtatosak voltak
mikor arról papoltak, hogy a
felnőttek nem néznek sohasem
pornót és ha tiszteled a hagyományt
nem alakulnak otrombán a dolgok.
Azok a dolgok, amiket fájdalom-tetoválásként a
lelkemben hordok, mint örökké idegen súlyt.
Mostmár tudom, hogy a gyanús magyarázatok
csak a jól betanult marketing dumátok
amivel elrendeztétek a lelkiismeret dolgait.
Tudom, hogy a családok nem maradnak együtt.
Tudom, hogy aki a halál elől menekül az is bűnös.
Tudom, hogy a szent is áruló és tudom, hogy
a cél szentesíti az eszközt és tudom, hogy a gyilkosság is
lehet magasztos, a gonoszság az érzéketlenség
pedig lehet divatos és trendi.
Tudom, hogy senki sem tahó,
aki a TV előtt drukkol, hogy
süllyedjen el az a hajó a tengeren, ami
tele van sivatag-színű lelkekkel és
megszámlálhatatlan testtel, amit majd
partra vet az óceán, de ennek a Világnak
az igazsága fehér igazság, nem érnek semmit
a sötét színű bolondok.
De azt is tudom, hogy még a reklám előtt
háromszor árulod el a Krisztusod, az all – time
favorit hivatkozási alapod és ha majd lejárnak
a napjaid, kommunikációs trükkök nélkül
csak úgy meztelenül lesznek előtte a dolgaid
a végítéletkor ezekkel a jéghideg szemekkel
kell belenézned Isten
arcába és állni majd a tekintetét.
Krisztus Után 2017.05.27
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-05-27 18:07:48
Utolsó módosítás ideje: 2017-05-27 18:07:48