Tóth János
Kórházi váróterem
Megannyi sors ezer baja
suttogó szavakba fonva,
mint cigaretta nehéz füstje
száll fel a plafonra.
Görbebot, mankó, tolókocsi,
sántikálva bicegő világ,
jár az óra körbe ,körbe
szó repül, mi vág.
Csak hallgatom ahogy
viccelnek a vének,
nagyokat nevetve
kórságot regélnek.
Ne is mondd bátyám!
Nekem is van rákom,
mivel magyar vagyok
nem egy-kettő, három.
Bőrrákkal kezdtem
de nem értem be vele,
lett egy vastagbél is,
és a csont jött vele.
Legyint a vén papó,
fönn van az öt ujja,
és regéli, sorolja,
mily rögös az útja.
Eh, ha ezt megúszom
fakad ki a másik,
közben a két botján
közelebb is mászik,
új halló készüléket
rendelek magamnak,
ha inni hív a szomszéd,
nehogy nagyot halljak.
Bolondoznak az aggok
ezernyi kínon, bajon,
és én nem, nem értem
mi végre a vigalom.
Míg megszólal egy hang
ki néhai apját idézi,
mosolyog vén szeme,
ekképp szól egy néni,
Könnyebb lenni bolondnak,
mint öregnek, vénnek,
mert a bolondok
semmitől sem félnek.
A rendelés véget ér,
üres a váróterem,
az eldobott sorsokat
a lelkembe szedem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-04-06 14:42:13 Utolsó módosítás ideje: 2017-04-06 14:42:13
|
|
|