Fájlinka
Amikor a koloncos bajnóca összefog
a vérehulló fecskefűvel,
nehogy pénzlevelű lizinka simán megússza -
a mezei tikszem csak félig akarja,
és lapulevél alatt mohos csitri énekel.
Az emberképű fű sem segít -
Ekkor jöhet szóba Isten szakálla,
vagy a paphajgáló tövis.
Esetleg a téli hunyor - és a százszorszép meghalása.
Végső esetben az üvegszárú nenyúljhozzám.
(zöld lepellevél vagy, rózsaszín paplan,
nyugszik az égbolt virágalakban. )
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-03-20 13:36:42
Utolsó módosítás ideje: 2017-03-22 10:56:22