Benyovszky kegyelmes úr...
Néha eszembe jutottak
a régi, nyugodt évek Verbón.
De jobbnak tűnt Litvánföld,
Lengyelhon, hejhó.
Nem fészkelte szívembe
magát bánat soha,
idegen földrészek,
Európa vándora
vagyok, bár mostohán
elfordult tőlem
sorsom jósora.
Jóízűn pipáztam Makaón,
ott soha nem hűlt ki kakaóm.
Tőlem koldult hatalmat
Madagaszkár és sírva hajoltak
meg előttem a bennszülöttek,
Míg Ile de france tőrét
szívembe nem döfte.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Spanyolnátha, február,
Feltöltés ideje: 2017-03-17 16:23:15
Utolsó módosítás ideje: 2017-03-17 16:23:15