Megyünk bele az idegen gyulladásba
azt mondják a sarkon hd ciánfiolákat osztanak – remek, ha egyszer meghalok
azt akarom hogy igazi legyen a halál – tűéles és dolbi digitál
igazi vörös szembőr látomás–rettenet – piócás, csigahéjas – jöjjön korbáccsal, csikós ostorral
legyen kocsonya–táltos, áradó, hardcore és barnahínáros
rakjon messzire valamitől, mégis közel valamihez
akár egy pontosvessző
a sikátorban kutyaszemekkel néz rám egy hajléktalan
üveggolyóként forgatja piszkos markában a kivágott szemgolyókat
mögötte a megvakult vérző ebek az éjszaka sarkaiba vonyítják fájdalmukat
s a koszos fickó azt rebegi nekem: épp az előbb olvasta ki a mocskos szemgolyóbisokból
hogy nem létezik még túlvilág
csak egy tábla áll a bejáratnál, rajta szöveg:
MÁSFÉL MILLIÓ FORINT ÁLLAMI TÁMOGATÁSBÓL ITT ÉPÜL A MENNYORSZÁG
(most olvasztják be a mélytengeri világító medúzákat
amiből a téglái készülnek majd)
már a cián kapszulához sincs kedvem – árkategóriát nézve
a mennyország egy szaros kondipark lesz ahonnan kiszorítanak végül
saját izmaink – állunk majd a felhők tetején muszkli–hízottan, kereken
akár a szilvák – s ha végül kicsattanunk, a felrepedt bőr mögül
rongyként előtüremkednek a nyálkás izmok – szalagos vörösiszap lesz az ég
amiben Isten dagonyázhat s tapsol majd hozzá: mily erős az ember
a hajléktalan örökre abban a másfél milliós táblában akar élni
neki adom hát a ciánt
de fiola ide vagy oda előbb–utóbb nekem is meg kell halni
a legtöbb mit tehetek hogy Braille–írással üzenek a boncmesternek
ha ügyesen kaparom el a szőrtüszőimet tokos kis göbökké duzzadnak
és a kemény bőrhólyagok majd szöveggé válnak a patológus sokat tapasztalt ujjai alatt
s kiolvassa majd: kerüld azt a kurva kondiparkot
úgy sem tudod kiizzadni magad az évek során
– a végtelenségig fodrozódnak a tócsa–fülek a beléjük dobott szavaktól – jó éjszakát arcom,
menekül a szájam – a saját tokom voltam az évek során
túl szűk hozzá, hogy bármi időtálló belém férjen
túl tág hogy ne tuszkoljak magamba semmit
szerettem hogy nevet adtatok ennek a toknak
jó volt hogy adóazonosító jelet is kapott meg sejtöregedést
szőrtüszőket amivel üzenhet – de bölcs lesz majd a patológus – rájön majd:
nincs üzenet, ami fontosabb lenne mint maga a gyulladás
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-03-02 16:12:40
Utolsó módosítás ideje: 2017-03-03 10:41:04