-...az igazságot pedig
titkolnunk kell.
Testet ölt az,
míg önmagába visszatérne,
s káromlásig aljasul:
mi elmondható
nem lehet hivatott.
Mi értelme hát?
dicsérni akármit, mely
hivatott? melynek
önnön pompája csak,
mely ildomos?
Trágár pribék vagy te,
költő! s legszebb sorod
csak balga imáid
papírba szikkadt erezete.