Jégvirág
Szenvedsz a hidegtől ebben a fagyos télben,
összehúzod kabátod, még sapkát is tettél,
a nyakadban megcsomózott sál sem melegít.
A vonatok nélküled indulnak, betegség
tart vissza az érkezéstől, s még valami,
mit önmagad elől a tél fagyával takarsz.
Nincs sín mi arra felé vinne, hol tavaszi meleg
érintene, lelked felengedne jégvilágodból.
Hideg van nem enyhül, s te egyre messzebb,
hiányod egyre közelebb, hosszú ez a tél,
leheljük a jégvirágot, várjuk a tavaszt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-01-31 10:32:21
Utolsó módosítás ideje: 2017-02-01 16:55:39