Bár lehetne múlni túl a meghaláson,
hogy ne lásson többé az emlékezet sem,
s furcsa álomkép csupán, midőn a vásznon
ha létünk ócska kommersz film gyanánt pereg.
Bár lehetne menni csak úgy észrevétlen,
reggelre könnyű harmatként illanni el,
tarka pillangóként az orkánnyi szélben,
vagy ajtót csapni végül férfiként: adieu.