- Ha már vörös, legalább száraz legyen!
*** csak olvasni, nem meózni! :) ***
Goethe-ről, Schillerről, Balzacról is olvastam, hogy rohadó almát szagolgattak az ihlet miatt. Kipróbáltam, de büdös, ihlet helyett émelygést hozott, így döntöttem a vörösbor mellett.
Igaz, nagyon kell figyelni, mert keskeny a mezsgye a már hatékony, de még nem romboló mennyiség között.
A statisztika azt mutatja, hogy többször boroztam, mint ahány verset írtam. Tapasztalni kell még az adagolást...
Van nekem egy jó barátom,
itt lakik a szomszéd házban.
Ennem adott, ha éheztem,
egy kabátot, hogyha fáztam.
Társam volt, ha magány kínzott,
segített, ha elfolyt pénzem,
volt, hogy adósa maradtam,
nem hagyott ő cserben mégsem.
Mit gondoltok, mit tett, mikor
szomjúságra panaszkodtam?
(Tudom, nyelvtanból megbuknék...)
Jól be vagyok rúgva mostan!
Szeretem a bort (a vöröst),
olyan, mint az orrom hegye.
- Nem bírsz többet! - Á, fogadjunk,
még két pohár ugyan megy-e?
Persze, hogy ment, több is, sokkal,
bár lehet, elhamarkodtam.
(Tudom, nyelvtanból megbuknék...)
Jól be vagyok rúgva mostan!
A vörösbor a hegy vére -
hemoglobin bár nincs benne,
egy vérszegény "páciensnek"
mégis biztosan jót tenne!
Gyomorbajra, megfázásra,
lúdtalpra vagy migrén ellen
- bort kell innom (vagy esetleg
egy kis borkocsonyát ennem)!
Szeretem a bort (a vöröst)
vagy lehet, hogy ezt már mondtam?
(Tudom, nyelvtanból megbuknék...)
Jól be vagyok rúgva mostan!
Jó a bor a versírásra!
Ettől csókol meg a múzsa.
Homlokomon fároszi fény;
világít a múzsa rúzsa...
Minden oké, verselhetek,
ez szerepel minden terven!
...most látom, hogy akárhogy is,
de elkészült már a versem!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-09-29 15:02:32
Utolsó módosítás ideje: 2016-09-29 16:57:54