Pálfy Gabi
3 nyári röpke
Úrvacsi
Ez a testem, vegyétek,
Emlékemre egyétek,
S itt a pohár, igyatok,
Tanulja el fiatok,
Mert előre megmondom:
Vérem értetek ontom.
Az Úr szolga
Uralkodik, aki király,
A jótevő név neki kijár,
De ti ne így, szolga légy,
Te legnagyobb is, sorba lépj,
Legyél, mint a legkisebb,
A szolgát is te segítsed!
Legyek
A fákon zöld levelek,
heverek.
Napsütés, kék egek,
felkelni nem merek.
Az óra, nap ellebeg,
s én fektemből nem kelek,
szenvedek.
Egyszer majd elmegyek -
még jó soká nem lehet!
A szobámban a legyek
tétován küzdenek,
S én csak felkelek:
kis legyek, menjetek!
Cserélnék mezeket,
de nem lelek kezeket,
kispadon csücsülök,
s beállni nem küzdök.
Semmi baj, még elélek,
senkivel se cserélek,
pihenek az ágon -
utálom és bánom,
kimostak, még száradok,
ha fölvesznek, meg nem halok.
Ring az ág, s én szédülök,
bénán, mozdulatlan ülök,
a világ szalad, kavarog,
én is élni akarok!
Élni - ez most feladat,
szívem, dolgozd be magad,
lélegzet, járj be és ki,
tüdőm ma még telítsd ki!
S a napsütés, a kék egek,
a fákon a zöld levelek
szemléljék, hogy heverek,
heverek, szenvedek, nem kelek
- nem lehet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-09-16 10:22:21 Utolsó módosítás ideje: 2016-09-16 10:22:21
|
|
|