sistereg a csend
mint forró serpenyőn a friss
zöldség
felemel a dal - magasra kúszik - véget ér
és megfog a csended, szétteker
kupacokban az eszközök
külön a kések, külön a hús
a zöldség, a bor és a kenyér
s megint külön ami a tied és ami az enyém
sistereg a csend
egy fa rázza fejét
csupaszak vagyunk mint két test-
vér