A szemünk világa (változat)
Úgy néztelek akkor
akárha először
néztelek s mert a vágy
oly erővel tört föl
csakis csukott szemmel
láthattalak volna
tán csukott szemmel sem
láthattalak volna —
Néztelek és te csak
azt a nézést láttad
rád szegezett szempárt
tágult pupillákat
vak nézhet így vissza
a világtalanra
vakon néztél vissza
a világtalanra —
Mindkettőnk régóta
élesebben láthat
mégis egyre játszik
velünk a káprázat
hogy újra próbáljunk
egymásba vakulni
látva próbáljunk meg
egymásba vakulni —
___________________________________________________________________________
Megzenésített változat: https://soundcloud.com/tibor-batai/kaso-tibor-batai-tibor-a-szemunk-vilaga
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-08-23 10:25:01
Utolsó módosítás ideje: 2016-08-23 10:28:01