világos előtt
kiállításokra nem járt
csak ritkán szobákra
kelletlenül
árván
nyegle hidegség lengte körül
míg körbevezették
nézze meg ezt itt
s azt is tapogassa
szabad
a szobákban a tárgyak
rendben hevertek, csinosan
leporolva
unottan forgatott ujjai közt néha egyet
menetrendeket memorizált közben
- egérút -
félszemmel hunyorítva
nagyítóval figyelte émelygő
szédületét, ahogy behatolt
az épp soros nem létező világba
s látta magát
nyelvére keserű nedvek íze tapadt
reszelősen
hangjára sörte, bőrére tüske
kinek a vére
vasszüzeket hallucinált
míg összeroppantak benne
az álmok
végül a szomj
megaszalta a testét
- hol a forrás -
csak a vízvezeték
köpte a nyálát, otthon a reggeli télben
világos előtt
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-07-26 12:12:14
Utolsó módosítás ideje: 2016-07-26 12:12:14