Jólfésült vers
Újrafestelek
megfakultak a testes vörösborok.
színeket keverek külön csak neked.
pergamenarcod szikár és konok;
vak piktorként újrafestelek.
tönkretettek téged mohó évek,
befaltál mindent, mit az élet adott.
nincs egy szemernyi lélekfényed:
tested fekélyes televénnyel rakott.
sebzett tenyered ütésekre hangolt,
tekervényes utadon megromoltál.
farkasfogad tárt karomba harapott –
neked itt már nem épül külön-oltár.
diószíveden erős ütés koppan –
keresem, mit benne feltörhetek.
várom, hogy valami a mélyben moccan,
de amit látok: szanaszét szórt dekkek.
jól leszívtak sokan, mint a slukkot,
nincs gusztusom, hogy számba vegyelek.
feléd most egy reális képet nyújtok,
de magamnak újra újrafestelek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-06-20 14:33:44
Utolsó módosítás ideje: 2016-06-20 14:33:44