gyertyakoppantós napjaim (jav)
hétköznapjaimból kellene többet adnom,
aprócska pillanataimból, keresetlen mozdulataimból.
láttatni sejtjeimet, bögréimet, a tűzhely gyulladását,
a délutáni csendet, a vízcseppeket az ébredésem
előtti minutumból
gyülekeznek a bejegyzések az aktnaptárba,
a ház ára : ennyi, a csempe ott a legolcsóbb,
tök, darált hús, több zsemle a fasírtba,
aktok, hallgatagok, mi más kell a szegénynek
mint feltöltött mellek, beton-merev botox csodák.
megtalálom a nyáron gyűjtött kavicsokat, régi
kagylókat a faasztalon. nézegetem, lesúrolom őket,
legyen szép fényük, kiteszem a napra, a tenyerembe
veszem mindet egyenként.
utolsó forintjainkat fejben számolom.
csend van. délutáni hamarsötét. két lámpát felkapcsolok
a házban. olyanok ezek a napok, mintha egy gyertyakoppantó
vetne véget nekik. kopp, kopp, és kihuny a láng.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-05-23 08:40:35
Utolsó módosítás ideje: 2016-05-23 08:40:35