csöbörből vödörbe
nagyanyám régóta imákat mormolt,
az örege átkozta a kommunistákat,
a rendszert és mindent, ami okot
adhatott neki a lerészegedéshez.
gyerekeiknek nem volt gyerekkoruk.
anyám tizenkét évesen kapanyéllel
a kezében húzta az igát, és nem
tanulhatott tovább a pénz híján.
kitűnővel végezte el az általánost:
gyógyszerész vagy orvos szeretett
volna lenni. helyette pallos lógott
felette és örökös bizonytalanság.
korán ment férjhez: csöbörből vödörbe,
a munka, pénzszerzés maga alá temette.
megváltásfélét remélt a házasságtól,
de a kapa régi rendet vágott mögötte.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-05-17 08:21:31
Utolsó módosítás ideje: 2016-05-17 08:24:57