Délután
A napi salakmennyiség
e délután konténerében
billeg dolgaid fölött,
nemsokára rád zuhan.
Sietned kell tehát, menteni
maradék álmaidat. Nem
lesz nehéz, soványkák már,
lötyög rajtuk ez a kedd is.
Talán elhibáztál valamit, ám
ha fölismernéd is mit, hol,
az már nem segíthet. A beléd-
ágyazódott cselekvéssorok
maradandó sérüléseket
okoztak és az elvétett
mozdulatokat sem lehet
visszavarrni.
Újból kezdened kell, amit be
sem fejeztél: állandó indulásban
lenni, hogy megérkezhess végre.
Igaz, magad sem tudod hová,
ám, ha ott leszel megérzed,
mint egykor nagymamád
rétesének illatát.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: VándorcirkuszKiadó: Magyar Napló
Feltöltés ideje: 2016-04-20 21:59:35
Utolsó módosítás ideje: 2016-04-21 17:49:27