Templom
Fekete emberek, asszonyok
madárcsontuak,
kopott ruhában,
öregszagúan.
(Barna halálbogarak rajzanak.)
Hajlongnak a tömör padok között,
a nád sem hajlik szebben a Jordán vidékén.
Az öledben ültem anyám,
te sírtál és én sírtam.
A templom közepén a bogarak
dögöt vesznek körbe,
mint egy KZ láger lakói a kenyeres kocsit.
A dög helyén bronzkirály emelkedett:
aranyszínű volt, de nem nyomott másfél mázsát.
Szorosan összetapadt ércmolekulák.
Te csendre intettél,
azt mondtad ez nem Isten,
csak annak fia.
Szerintem még az sem, csak egy darab fém
amit - ha nem félnék az Egy Igaz Istent –
jó pénzért vennének meg a telepeken.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-04-18 21:32:25
Utolsó módosítás ideje: 2016-04-18 21:44:37