gyerekkor
nekem sok gyerekkorom volt
az egyikben apám ütötte anyámat
én pedig sírtam
volt amelyikben intézetis voltam
száz lány is lehetett ott
én ültem egy sarokban
akkor is sírtam
volt gyerekkorom amelyikben
nagyanyám léckerítéses kertjében
ültem a meggyfán és egy
szitakötőhöz beszéltem
elmondtam neki a titkom
hogy Marilyn Monroe szeretnék
lenni vagy hercegné
a legszebb gyerekkorom
nem is történt meg
nem voltak évszakok:
húsvéti sonka nem gőzölgött
a fehér damasztabroszon
aranyszegélyes tálban
nem emlékszem virágzó mandulafákra
kihagytam a zöldbarack fanyar ízét
nem láttam darazsat a lehullott körtén
mára a múlt: szétgurult szőlőszemek
estéken mikor nincs hold
arra vágyok hogy végre
találjak magamnak
egy méltányos gyerekkort
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-04-17 11:40:37
Utolsó módosítás ideje: 2016-04-17 11:56:35