Veterán katona
szürkehályog-tükrön át
az omegába lát.
Elesik,
a sárból feláll,
bukdácsol tovább.
A távolban
szikkadó domborzatok
sorakoznak
méretre szabva.
Messze pacsirtalárma,
faháncs-szaggató ordítás,
lépésenként
megbicsakló láb.
Ikszedik kudarc.
A göröngy nyikorog,
a tulipán virága
leszerelhető.