Mama nem vitt fel
Mama nem vitt fel a padlásra,
bár mosott ő is, szakadatlan,
én fel- feljártam csak azért is,
állítottam az antennánkon
kicsit jobbra, kicsit balra,
beáztunk vagy a szél volt,
beáztunk vagy a szél volt,
nem vitt fel, hova vitt volna,
pedig mosott szegény, teregette
a sok gyereknek, apának inget
évnyitókra, esküvőkre,
temetésre, utoljára még kivasalta,
kivasalta, szétválogatta,
a kávé foltja kifogott rajta,
pedig csak mosta, teregette,
a ruhák mégis csomókban
álltak a sarokban,minden sarokban,
gubancos élet,
gubancos élet, nálunk is ez van,
sok gyerek meg levetett holmik,
én azóta is be-beázok, hozzá még
az örökös zoknik, soha sincs párjuk,
hová tűnhetnek, anya tán tudja,
a zoknikat összecsavarta,
próbálom én is, de minek ha úgy is,
Mama nem vitt fel.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-02-01 20:19:02
Utolsó módosítás ideje: 2016-02-01 20:19:02