Kezdjük el valahol
a szállodában lottószámokat húztak
műsor is volt
zenefoszlányok töltötték meg a hallt
mindenütt rend volt
és konfettik…
a táblán az ötödik szám helye üres volt
de előre tudtam nem nyerek
csak kevesen voltak a hallban
az oszlopok közt
egy fekete kiskutya sündörgött
egy idősebb asszony meghívta a liftet
mikor leért kinyitotta az ajtót
várta hogy a kiskutya bemenjen
rácsukta az ajtót
és fölküldte a másodikra
dühös lettem hogy nyithatná ki
belülről a liftajtót a kutya
ekkora szemétséget
most órákig fog liftezni
a szerencsétlen
és majd megharapja
az elsőt akit meglát mérgében
irtó dühös lettem hogy
az öreglány mekkora idióta
idióta idióta idióta
hajtogattam dühösen
a többiek kérdően néztek rám
aztán mindenkinek sorban elmondtam
mekkora idióta az öreglány
hogy becsukta a liftbe a kutyát
ekkor ébredtem fel
kínos dolog dühösen ébredni
kimentem a konyhába
megittam a reggeli kávét
visszabújtam az ágyba
de csak nem nyugodtam
ez simán meg is történhet:
bármelyik idióta képes lenne
becsukni a kutyát
ceruzát papírt kerestem
mert az álmokat gyorsan elfeledjük
és mielőtt ez bekövetkezne
arra akarlak kérni benneteket
föltétlen
bár országok és
népek tűnnek el seperc alatt
és emberek ezrei halnak
percenként éhen
a kutyákat akkor se
csukjátok a liftbe be
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-01-24 12:58:54
Utolsó módosítás ideje: 2016-01-24 13:16:00