Csalfa láng
Lenni annyi adatott minekünk,
mint egy földi pici csalfa láng.
Rózsaszínen bujkál benti fényünk,
csiklandozó nap mosolyog ránk.
Eső mosta macskaköves úton
abroncsba zárt ég a szemgolyó.
Odafelé és visszavivő úton
körforgás a létünk: holt folyó.
Örvénylik a part távoli képen,
lélekhordalék a kikötő.
Kifakult rózsa virít a képen -
éles tüskéje fenyegető.
Megtépett vágyaink temetője
kőkoporsót álmodik fölénk.
Szirmait szétszóró rózsa tője:
hegyes tőrű bozótja sötét.
Lenni annyi adatott minekünk:
földi létünk pici csalfa láng.
Viaszkönnyet csöpögtet miértünk -
sírunkon még fellobban a láng .
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-01-05 11:26:03
Utolsó módosítás ideje: 2016-01-05 13:40:33