fagyhalál
ízlelem a szót: fagyhalál.
talán te belém fagyhattál,
vagy lefagytál netán a neten?
sehogy nem fér a fejemben,
ami kinn rádől az utcára,
vagy benn a fűtetlen lakásba'
az igazi, az a végleges,
öreges, szegényes, elesett.
a megcsontosodott hústest,
és a reccsenő vérerek.
elterült, jeges fahasáb –
vetette volna tűzre magát!
nem ismerte az öngyulladás
mechanizmusát sem más varázst,
csak azt az undok fagyhalált.
lassú léptekkel ment tova,
ezért nem válthatott lovat.
hiába kezében feszület, –
rég megfagyott a becsület.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-01-04 15:26:31
Utolsó módosítás ideje: 2016-01-04 15:35:57