Ha időm lenne
Ha időm lenne...
ha lenne időm csak ülnék
kezemben egy könyvvel
a diófa alatt a padon
bárányfelhős ég
lenne a plafonom
nem olvasnék
az eget nézném
s ahogy a felhők
képe a szemembe
tudatomba szállnának a betűk
a szavak feltárnák előttem
minden jelentésüket
nem titkolóznának előttem
soha többé ahogy tették eddig
és olyan jóízűek lennének
nekem azontúl
akár a friss dióbél
vagy a cukrozott málna
és nem vágynék
már semmi másra
csak arra az egyre
hogy legyen időm
ülni a fa alatt
kezemben egy könyvvel…
élek és ebbe
más is belefáradt...
jóllaktam s ebbe
más is megcsömörlött...
szerettem és ebbe
más is belehalt már…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Tartozásaim gyűlnek (Balassagyarmat, 2015)
Kiadó: Magamura Könyvkiadó
Feltöltés ideje: 2015-11-20 14:15:18
Utolsó módosítás ideje: 2015-11-20 14:15:18