Szigeti György
Kinek lelke fekete
Kinek lelke fekete,
nincs igazi istene,
mindent kormosnak ítél,
fúj, ha meg is áll a szél,
öl, ha nem is éhezik,
kedve csak ebben telik,
oktalanul oktalan,
vak, de nem világtalan.
Miért mondjuk, fekete
a lelke és a szíve,
mert soha nincs igaza,
nem várja soha haza,
nem várhatja, nincs neki,
csavarog, ha teheti,
poklok között kóborol,
gyűlölet-nótát dalol.
Ha az igaz oldalon
áll, de nem nézi vajon
a másik milyen lehet,
átvészeli a telet,
mint a poklok poklait,
mai kínt, a holnapit,
bőrben tüskét, töviset,
életet él, de milyet?!
2015. november 18.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-11-18 00:37:48 Utolsó módosítás ideje: 2015-11-18 00:37:48
|
|
|