Kijött belőle az ördög !
A presbiter rengeteg vizet megivott -
körülbelül húsz korsóval,
hogy kihajtsa magából az ördögöt.
Nem akarta, hogy az ördög miatt megőrüljön,
letérjen a keskeny útról.
Az őrültekre se figyelnek jobban,
mint más emberekre.
Mindenki a saját csendjét félti...
A presbiter pedig félti a templom csöndjét.
A templomot nagyon kell védeni,
zsírosnyakú ajtónállóknak.
Semmit nem kell ennyire védeni.
Itt történhet a legtöbb rossz.
Ugyanis minden rossz, ami letér a keskeny útról...
Kegyetlenül széttörik a csontját
azok az ajtónállók bárkinek.
Mi van, ha a mennyországot is ilyenek őrzik?
Reménykedem azért, hogy Isten mégse ember.
Szóval a presbiter egyszer csak
elkezdett szájával gurgulázni...
"Jöjjetek a ... glugy-glugy-glugy "
"Keskeny útra ... gluty"
és buzogni kezdett ki a száján a temérdek víz,
a templomban térdeplők elvörösödtek
és szégyenlősen elfordították fejüket.
Senki nem mert odamenni a presbiterhez, hogy
megnézze: "Mi baj".
A gonosz tekintetű ajtónállók mégis odafutottak,
mint a vadászkopók
és elfektették a padlón a presbitert.
Ők tudták, hogy azért issza a vizet,
mert megbújt benne az ördög.
Elfektették a padlón,
aztán feje már egy nagy tócsában feküdt.
Kijött belőle az ördög ! -
suttogta az egyik nagyon határozott ember -
Már nem él !
Kijött belőle az ördög ! Nem él !
.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-11-11 15:55:54
Utolsó módosítás ideje: 2015-11-11 15:55:54