Ez a hazám
Várom, hogy éjjel háromról kettőre
visszaálljon a siető idő,
most is úgy érjek fel a hegytetőre,
hogy megse mozdulok, akár a kő.
Többedmagammal mindig birtokoljam
a hőn áhított többletéletet,
ha csak egy órára – meglovagoljam
időmet, anélkül, hogy tévedek.
Én visszaélni soha nem akarok
más birtokával, nem vallana rám,
ha majd visznek az ördögök, angyalok,
ismerem az utat, ez a hazám.
2015. október 25.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-10-25 02:21:11
Utolsó módosítás ideje: 2015-10-25 02:21:11