egypercesek
a legjobb verseim egypercesek voltak.
eleinte csak bujkálgattak bennem, mint
szégyenlős menyasszonyok a nászéjszakán,
majd tódultak, fodrozódtak, mint a felhők,
és elborították elmémet szürke füstjeikkel.
a legjobb verseim egypercesek voltak.
bujkálgattak, majd felvillantak, mint csillagok
az éjben, ragyogtak, majd újra eltűntek egemről.
hiába csalogattam őket a rejtekükből:
első nászéjszakás, szégyenlős menyasszonyok,
én a vőlegényük, aki vadként űztem őket.
meddig tart a hajsza köztem és bujkálós verseim közt?
nemzünk-e majd szép szerelemgyerekeket?
a legjobb verseim egypercesek voltak:
szégyenlős menyasszonyok – feledhetetlenek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-09-22 07:21:49
Utolsó módosítás ideje: 2015-09-22 07:29:14