Fecskelányok, fecskefiak
Fecskelányok, fecskefiak
már tátognak, sivítanak,
apró foltok eresz alatt.
Nyállal tapasztott fészekben,
tető alatt rovarchipsre
várnak.
Eresz alatt sikítanak,
csitt, mondja a hím, a tojó
szürkén gubbaszt, lázas anya-
teste forróságot áraszt
este.
Tavasz rügye bomlik a kert
alatt. Talán itt , talán ott
a tavasz és nem a messzi
Afrikában, ott nincs enyhe
tavasz,
csak nagy forróság és félek,
hogy majd szomjan halok, de ugye
nem? – kérdezi egyikük. Fel-
fordul az ég, gömbölyű pa-
macsok
a telefondróton élet-
re, érettre válva. Később
bárányfelhőn ülnek a vil-
lásfarkúak, érzik örök
tavaszban
nem csalódhatnak. Nem tudják,
hogy lesz még hidegebb és nem
sejtik, hogy mi az ősz. Eljött
az este, csicsergő fecskék-
megfür-
ödnek az éjben, ellepi
vad, vándorló rajuk álmom.
Kopasz, vén fecske haldokol
az úton, vár rám, most indul
a nap.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-08-20 19:17:40
Utolsó módosítás ideje: 2015-08-20 19:17:40