Muharországban
a szív az csak egy húscafat
a szájzár mellé agylakat
jár a posta jár a lap
harang áll kereszt alatt
minden változik szakadatlan
nincs semmi új a holnapokban
ezért a ma is olyan unalmas
mint egy halom rozsdás ócskavas...
a zűr az csak egy állapot
anarchiás államot
szeretnék de rám hagyott
mindenféle kacatot
apám s anyám akaratlan
és eltűntek mellőlem a habokban
oda mentek ahova én is vágyok
mégis maradni kényszerít száz ok...
a lét az csak egy álmodás
százan álmodjuk mégis más
a vágy a szándék az akarat
és rács mögé zár százakat
hogy menni kell cipőkopásig
a következő unalmas állomásig
és válasz nincs ha rákérdezek
miért van ez így emberek...
a szó az csak mi gyermeteg
lelkeink felett lebeg
mikor tenni kéne illene
nincs egy bátor senki se
csak mint a nyulak lapulunk
mert semmiből se tanulunk
rászolgáltunk hát nincs mese
a mese után a semmire...
a valami az mi soha sincs
a matéria balga kincs
a fecske is ha elrepül
a fészke teljesen kiürül
nyomában csak egy elveszett
apró pihetoll lebeg
a repülés lenne a gazdagság
de repülni is olyan butaság...
muharországban:
a szív az csak egy húscafat
a zűr az csak egy állapot
a lét az csak egy állomás
a szó az csak mi gyermeteg
a valami az mi soha sincs...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Tartozásaim gyűlnek (Balassagyarmat, 2015)
Kiadó: Magamura Könyvkiadó
Feltöltés ideje: 2015-08-05 10:55:49
Utolsó módosítás ideje: 2015-08-05 10:55:49