Magamnak írom
Magamnak írom, hogy tanuljak belőle,
saját használatra, mindig jó előre,
legyen elég időm elsajátítani
azt, amit nem tudtam, no, ez is valami,
nemcsak kétszerkettő, bonyolult a világ,
állítja a közhely, amelyben benne rág
amitől az az élősködő leomlik
a társadalmi rend, ami kedves, jobbik,
pedig ismert lehet, egyik ordas eszme,
József Attila már réges-rég jelezte,
ezek ránk uszúlnak, mert a kutya harap,
ha a gazda-parancs szerint a pillanat
épp most érkezett el, vagy estleg holnap,
miközben a hernyók fürgén araszolnak.
2015. június 23.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-06-24 00:07:25
Utolsó módosítás ideje: 2015-06-24 00:07:25